طرز تهیه بامیه :
- تخم مرغ :3 عدد
- آبلیمو :3 قاشق سوپ خوری
- شکر :نیم کیلو
- زعفران :به میزان لازم
- آرد:50 گرم
- روغن جامد :1 قاشق چایخوری
- نشاسته :200 گرم
- ماست :200 گرم
- جوش شیرین :1/2 قاشق چای خوری
- نمک :1/3 قاشق چایخوری
ابتدا شکر و آب را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و دانه های شکر حل شود سپس جوش شیرین، گلاب و زعفران را افزوده و بعد از اینکه شربت کمی قوام آمد از روی حرارت بردارید.
برای درست کردن بامیه ابتدا آب را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد،آرد را به آب در حال جوش اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا خمیر درست شد.
در ادامه روغن را افزوده و یکی دو دقیقه دیگر هم بزنید سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.
تخم مرغ ها را به خمیر افزوده و خمیر را با همزن برقی بزنید تا یکدست شود، یک قاشق از شربت به خمیر افزوده و مجدد هم بزنید .
خمیر بدست آمده را داخل قیف بریزید و کنار بگذارید، تابه گودی را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود سپس بامیه ها را داخل آن بریزید و خوب سرخ کنید.
بعد از اینکه بامیه ها سرخ شدند آن ها را از روغن خارج کرده و داخل توری فلزی بریزید تا هم کمی خنک شود و هم روغن اضافی اش برود.
سپس بامیه ها را داخل شربت بریزید و بگذارید چند دقیقه بماند تا شیره را جذب کند.
در اول نشاسته و ماست را به همراه 20 گرم آرد به خوبی مخلوط می کنیم تا مایع مورد نظر یکدست شود بعد از آن یک قاشق چایخوری روغن جامد به مایع اضافه می کنیم و بعد از مخلوط کردن کامل گلاب و جوش شیرین و زعفران را به مواد اضافه می کنیم این مواد باید جوری مخلوط و یکدست گردد که قابلیت ریزش از قیف را داشته باشد.
مواد را در قیف ریخته و درون روغن داغ با فرم دهی سرخ می کنیم که بهترین مدت زمان برای آماده شدن زولبیا 10 دقیقه است.
زولبیا و بامیه جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه میباشد .
زولبیا و بامیه را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
توصیه هایی درباره مصرف زولبیا و بامیه:
منبع : نمناک