طرز تهیه بامیه

زولبیا بامیه یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و اصیل ایرانی است که بیشتر در ایام ماه رمضان و برای افطار سرو میشود. شما میتوانید این شیرینی خوشمزه را در خانه و با مواد سالم تهیه و با خیال راحت میل کنید. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه زولبیا بامیه به همراه نکات و ریزه کاری های آن آشنا شوید.

زولبیا و بامیه

زولبیا بامیه

 

مواد لازم برای زولبیا و بامیه:

  • تخم مرغ :3 عدد
  • آبلیمو :3 قاشق سوپ خوری
  • شکر :نیم کیلو
  • زعفران :به میزان لازم
  • آرد:50 گرم 
  • روغن جامد :1 قاشق چایخوری
  • نشاسته :200 گرم
  • ماست :200 گرم 
  • جوش شیرین :1/2 قاشق چای خوری
  • نمک :1/3 قاشق چایخوری
 طرز تهیه بامیه :

ابتدا شکر و آب را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و دانه های شکر حل شود سپس جوش شیرین، گلاب و زعفران را افزوده و بعد از اینکه شربت کمی قوام آمد از روی حرارت بردارید.

برای درست کردن بامیه ابتدا آب را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد،آرد را به آب در حال جوش اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا خمیر درست شد.

در ادامه روغن را افزوده و یکی دو دقیقه دیگر هم بزنید سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.

تخم مرغ ها را به خمیر افزوده و خمیر را با همزن برقی بزنید تا یکدست شود، یک قاشق از شربت به خمیر افزوده و مجدد هم بزنید .

خمیر بدست آمده را داخل قیف بریزید و کنار بگذارید، تابه گودی را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود سپس بامیه ها را داخل آن بریزید و خوب سرخ کنید.

بعد از اینکه بامیه ها سرخ شدند آن ها را از روغن خارج کرده و داخل توری فلزی بریزید تا هم کمی خنک شود و هم روغن اضافی اش برود.

سپس بامیه ها را داخل شربت بریزید و بگذارید چند دقیقه بماند تا شیره را جذب کند.


طرز تهیه زولبیا:

در اول نشاسته و ماست را به همراه 20 گرم آرد به خوبی مخلوط می کنیم تا مایع مورد نظر یکدست شود بعد از آن یک قاشق  چایخوری روغن جامد به مایع اضافه می کنیم و بعد از مخلوط کردن کامل گلاب و جوش شیرین و زعفران را به مواد اضافه می کنیم این مواد باید جوری مخلوط و یکدست گردد که قابلیت ریزش از قیف را داشته باشد.

مواد را در قیف ریخته و درون روغن داغ با فرم دهی سرخ می کنیم که بهترین مدت زمان برای آماده شدن زولبیا 10 دقیقه است.

 

نکات مهم درباره طرز تهیه زولبیا بامیه:

  • در طرز تهیه زولبیا از قیف های یک بار مصرف نیز میتوان استفاده کرد فقط قطر تقریبی این قیف ها باید7 میلی متر باشد.
  • زولبیا را بعد از اینکه سرخ کردید بلافاصله درون شربت بار بیندازید تا شربت به خوبی به خورد زولبیا برود.
  • شعله گاز برای سرخ کردن زولبیا ها باید کم و ملایم باشد.
  • مواد را بعد از درست کردن 2 یا 3 زولبیا مجددا مخلوط کنید.
  • ماسوره ی آچری برای درست کردن بامیه بهتر است . 
  • بامیه ها را خوب سرخ کنید تا کاملا قهوه ای تیره شوند.


نکات تکمیلی در مورد زولبیا و بامیه

زولبیا و بامیه جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه میباشد .
زولبیا و بامیه را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .


توصیه هایی درباره مصرف زولبیا و بامیه:

  • از خرید زولبیا و بامیه سوخته و یا خمیر بپرهیزید.
  • همچنین از خریدن زولبیا بامیه به شکل باز که در مجاورت آلودگی هوا قرار دارد اجتناب کنید.
  • از مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه خود داری کنید زیرا باعث تشنگی و عطش میشود.
  • زولبیا و بامیه را در وعده افطار سرو کنید و از خوردن آن در سحری خودداری کنید زیرا باعث تشنگی و گرسنگی در طول روز میشود.
  • خوردن زولبیا و بامیه برای افراد چاق و کسانی که دیابت دارند توصیه نمیشود.
  • زولبیا و بامیه را سعی کنید در منزل آماده کنید تا سالم تر باشد و اگر از بیرون خریداری میکنید آن را از قنادی های معتبر تهیه نمایید.


منبع : نمناک 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.