شیوه تهیه فلافل خانگی بیاندازه آسان و هم فوری می باشد که با کمک ی دستور تهیه مطلوب میتوانید آن را فراهم کنید و کیف ببرید.
فلافل از جمله غذاهای خوشطعم و لذیذیست که افزون بر کودکان و نوجوانان در میان بزرگسالان نیز طرفدارن ویژه ای دارد و از نخود که یکی از مغذی ترین ترین حبوبات است تشکیل می شود.
فلافل با اینکه همانند سمبوسه و سوسیس بندری عضو فست فود ها شمرده می شود ولی بسی ارزان و فوری آماده می شود و با دانستن طریقه تهیه فلافل آن را در شکل ساندویچ همراه با سس خـردل می توانید میل کنید و نهایت لذت را از این ساندویچ خوشمزه ببرید.
مواد | اندازه | مقیاس |
---|---|---|
نخود (خیس شده) | 1 | کیلو |
جعفری | 100 | گرم |
پیاز | 1 | عدد |
سیر | 1 | بوته |
فلفل سیاه وسفید | 2/3 | قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار متوسط | - |
زیره گشنیز زردچوبه | به مقدار لازم | - |
سس انبه | به مقدار دلخواه | - |
روغن ترجیحا کنجد | مقدار کافی | - |
مرحله اول :یک روز قبل از سرخ کردن فلافل ها
ابتدا نخود را از 24 ساعت قبل خیس میکنیم و چند بار آب را تعویض میکنیم.
مرحله دوم
نخود خیس شده را به همراه جعفری ، پیاز و سیر درون چرخ گوشت یا خرد کن می ریزیم تا باهم میکس شوند.
مرحله سوم
خمیر که آماده شد. نمک ، فلفل و ادویه های لازم رو بهش اضافه میکنیم و با قاشق ویژه یا قالب هایی که در بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب میزنیم.
مرحله چهارم
اگر درون خمیر آب افتاد میتوانید با افزودن قدری آرد نخود چی آب آن را جمع کنید و تلاش کنید فلافل ها را به شکل گنبدی قالب بزنید و درون روغن داغ شده میریزیم تا هر دو طرف آن سرخ شود.
وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالا ی روغن میاید که آن موقعه میتوانید فلافل ها را پشت و رو کنید.
توجه کنید بر اثر حرارت بالای روغن نسوزد و از ظرف کوچکتر و عمیق تر استفاده کنید تا روغن زیادی استفاده نشود.
مرحله پایانی
پس از برشته شدن هم میتوانید فلافل ها را بر دستمال بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود .
فلافل های حاضر را درون در ظرفی همراه با خیار شور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و اقسام ترشی میتوانید استفاده کنید و به همراه سس انبه که بسیار خوشطعم می باشد.
دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به اضای هر 1 قاشق پودر انبه باید 6 برابرآب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط میکنیم و روی فلافل ها میریزیم.
فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. تا گرم شود. در ادامه همه مواد مذکور را درون یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم آمیخته شوند.
ولی نه در حدی که پوره ای شکل شوند (یعنی نخود نه باید بینهایت له شود و نه زیر دندان بیاید).برای اینکه قاطی کردن مواد بهتر اجرا شود ضروری است آنها را با قدری روغن زیتون نمدار کنید تا بهم بچسبند.
همزدن را تا وقتی که مخلوط یکدست شده و به فرم توپ درون غذاساز درآید ادامه دهید . اگر بخواهید مواد چسبناک تر شوند میتوانید آنها را چند ساعتی درون یخچال قرار دهید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و پس از اینکه مواد را چشیدید آنها را با قاشق های مختص قالب زنی فلافل و یا در کف دست به شکل توپ های گردو خردی فرم دهید و با فاصله در سینی فر بچینید.
با پشت قاشق اندکی فلافل ها را مسطح کنید تا راحتتر پخته شوند .بعد ازچیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف فلافل ها به مدت 10 دقیقه بپزند. پساز آن آنها را با استفاده از یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و 15 دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند. اندازه پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است.و درصورتیکه بخواهید فلافل ها تیره تر شوند زمان بیشتری آنها را در فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.
فلافل را می توانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید در کنار ماست، انواع سس های ، پیاز و جعفری خرد شده ، ترشی کلم قرمز و غیره سرو کنید.
مقدار نخود ، پیاز و مواد دیگر کاملا به تمایل خودتان بر می گردد که چقدر بخواهید درست کنید.
همچنین میزان فلفل هم بستگی به ذائقه خودتان دارد.
فلافل جزو ساندویچ میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
فلافل را می توانید در وعده نهار - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
منبع : namnak