طرز تهیه خورش بامیه خوشمزه و مجلسی

خورش بامیه یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل جنوبی است که علاوه بر طعم بینظیرش از خواص فوق العاده ای نیز برخوردار است. از مهم ترین خواص بامیه می توان به سم زدایی و پاکسازی کبد ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، جلوگیری از پوکی استخوان ، سلامت پوست و مو اشاره کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این خورش خوشمزه و پر خواص آشنا شوید.

 Ù†ØªÛŒØ¬Ù‡ تصویری برای طرز تهیه خورش بامیه
 

مواد لازم برای خورش بامیه:

  • بامیه تازه: ۴۰۰ گرم
  • گوشت خورشتی: ۵۰۰ گرم
  • سیر: ۳ حبه
  • پیاز بزرگ: ۲ عدد
  • گوجه فرنگی :۴ عدد
  • آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
  • روغن مایع: به اندازه کافی
 

طرز تهیه خورش بامیه:

برای درست کردن این خورش خوشمزه گوشت را خرد کرده و بشویید سپس کنار بگذارید ، پیاز را پوست گرفته و خرد نمایید.

حالا گوشت و پیاز را با هم مخلوط نموده و روی حرارت قرار دهید و درب آن را ببندید، چند دقیقه فرصت دهید تا آب گوشت تبخیر شود.

سپس مقداری روغن بریزید و پیاز و گوشت را بخوبی سرخ کنید، حالا سیر را هم رنده کرده و به همراه گوشت و پیاز تفت دهید تا عطر آن بلند شود.

فلفل و زردچوبه را افزوده و بعد از یکی دو تفت رب را هم بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ داده و بوی خامی آن برود.

در مرحله آخر آب را بریزید و شعله را بالا بکشید تا خورش بجوشد سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

در این میان بامیه ها را پاک کرده و خوب بشویید ، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم.

اجازه می دهیم روغن داغ شود سپس بامیه ها را داخل روغن تفت می دهیم تا کمی رنگشان تغییر کند. اگر بیش از حد بامیه ها را سرخ کنیم بیشتر خواص بی نظیرشان را از دست می دهند. پس از اینکه گوشت خورشت به طور کامل پخت بامیه ها را به خورش اضافه می کنیم.

در همین مرحله آبلیمو را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. پس از اینکه بامیه ها پختند خورش آماده است ولی اگر آب خورش زیاد بود کمی صبر کنید تا خورش غلیظ تر شود سپس آنرا به همراه برنج سرو کنید.


نکاتی درباره طرز تهیه خورش بامیه:

  • بامیه را هنگامی به بقیه مواد اضافه کنید که گوشت یک ساعت قبل تر پخته شده باشد.
  • زعفران باعث خوشمزه تر شدن خورش بامیه می شود.
  • در بعضی استان ها به جای رب گوجه فرنگی از شیره تمرهندی یا رب انار استفاده می کنند.
  •  همچنین می توان به جای آبغوره از غوره تازه یا غوره منجمد شده  استفاده کرد.
  •  برای جلوگیری از لیز شدن خورشت در هنگام پخت ، مقداری از دم بامیه را بگذارید.
  • بعد از اینکه بامیه را به مواد اضافه کردید خورشت را زیاد از حد روی گاز نگذارید تا له شوند، زیرا باعث لزج شدن خورشت در هنگام پخت می شود.
  •  سرخ کردن بامیه ها باعث جلوگیری از لیز شدن آنها در خورشت می شود.


خواص بامیه:

  • بامیه سرشار از پتاسیم است و از این رو مصرف آن برای بیماران مبتلا به فشار خون مفید میباشد.
  • بامیه به دلیل داشتن ویتامین ث موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ها میشود.
  • خوردن بامیه یبوست را از بین میبرد و به لاغری و کاهش وزن کمک میکند و این بخاطر وجود فیبر بالا در بامیه است.
  • بامیه  حاوی مقدار زیادی فولات و آهن بوده و مصرف آن برای رفع کم خونی بسیار مفید است. 
  • مصرف بامیه باعث افزایش قوای جسمانی بدن میشود، چون بامیه حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد مغذی میباشد.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.