طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و خوشمزه

حلیم بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفداری است که در شهرهای مختلف به روش های متفاوتی تهیه میشود. در ادامه طرز تهیه حلیم بادمجان همراه با نکات و خواص آن را آماده کرده ایم، امیدواریم مورد پسند قرار بگیرد.

Image result for ‫حلیم بادمجان‬‎

  

مواد لازم برای طرز تهیهٔ حلیم بادمجان:

  • بادمجان: ۵۰۰ گرم
  • کشک غلیظ محلی: دویست گرم
  • پیاز: چهار عدد
  • گوشت گوسفندی پخته شده: ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم
  • سیر: چهار حبه
  • گردو: ۳عدد
  • عدس پخته شده: ۱۰۰ گرم
  • برنج پخته شده: ۵۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • نعناع خشک: سه قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی:

برای درست کردن حلیم بادمجان ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته و به شکل ورقه ای برش بزنید سپس در آب و نمک بگذارید تا تلخی اش برود.

سپس آن ها را از آب خارج کرده و یک بار با آب سرد بشویید سپس روی یک دستمال آشپزخانه بگذارید تا خشک شود.

تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود سپس بادمجان ها را داخل تابه بچینید تا سرخ شود.

نیازی به برشته شدن بادمجان ها نیست و در حدی که نرم شود کافی است.

بعد از پخت گوشت، آن را ریش ریش کنید و بادمجان سرخ شده را به آن اضافه کنید و با گوشت‌کوب خوب بکوبید.

در ادامه عدس و برنج پخته شده را افزوده و مجدد له کنید، پیازها را خلال‌های نازک کنید و در روغن سرخ کنید.

سیر را رنده کنید و تفت دهید. نعناع را در حد یک دقیقه در روغن با حرارت ملایم، تفت دهید و وقتی بوی آن بلند شد، خاموش کنید. مراقب باشید که نعنا نسوزد و رنگ آن بیش از اندازه تیره نشود.

دو تا سه قاشق کشک محلی را به مواد اضافه کنید. بهتر است قبل از مصرف کشک محلی آن را به مدت بیست دقیقه بجوشانید و بعد مصرف کنید.

مقداری از سیر و نعنا داغ و پیاز و نمک را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

گردوها را خرد کرده و به حلیم اضافه کنید.

حلیم را روی حرارت ملایم به مدت بیست دقیقه قرار دهید تا جا بیافتد. مراقب باشید حلیم ته نگیرد.

باقی ماندهٔ کشک و پیاز و سیر و نعنای داغ را برای تزئین آن استفاده کنید.


نکات مهم درباره حلیم بادمجان :

  • بهتر است در تمامی مراحل پخت از روغن سالم برای طبخ این غذای محبوب و سنتی استفاده کنید تا علاوه بر حفظ خواص آن، طعم بهتری را تجربه کنید.
  • بادمجان‌هایی که تخم زیادی دارند و رگهٔ تلخی دارند، برای حلیم بادمجان مناسب نیستند و طعم آن را خراب می‌کنند.

  • اگر فرصت نداشتید، می‌توانید بادمجان سرخ شده و پیاز سرخ شده و سیرداغ را از جای مطمئن تهیه کنید.
  • بهتر است از میکسر و مخلوط کن استفاده نکنید؛ چون حلیم، حالت خمیری می‌شود. گوشت‌کوب باعث می‌شود که مواد حلیم به اندازه له شود و خوب کش بیاید.
  • برنج را از قبل خیس کنید. عدس یا لوبیا را با برنج بپزید.

    گوشت را با تکه‌ای پیاز و مقداری زردچوبه بگذارید کاملاً بپزد.

  •  معمولاً عدس در حلیم بادمجان طعم بهتری نسبت به لوبیا دارد ولی رنگ حلیم را کمی تیره می‌کند. این انتخاب با شماست که کدام یک را در حلیم بادمجان به کار ببرید و یا اینکه تنها از برنج در آن استفاده کنید.


خواص بادمجان:

  •  کنترل سطح قند خون
  • سلامت چشم 
  • جلوگیری از  پوکی استخوان 
  • کاهش درد استخوانی
  • درمان کم خونی 
  • پیشگیری از سرطان
  • مقوی معده 
  • درمان بیماری آسم
  • درمان اسهال خونی

        نظرات 0 + ارسال نظر
        امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.