طرز تهیه آش ترخینه


آش ترخینه یکی از غذاهای اصیل و سنتی استان کرمانشاه است و طرفداران زیادی هم دارد. این آش اغلب در فصل سرد سال تهیه میشود و به خاطر داشتن ترخینه، حبوات و سبزیجات تازه بسیار مقوی و خوشمزه میباشد.


مواد لازم برای آش ترخینه :

  • ترخینه : ۵ تا ۶ عدد
  • پیاز : ۱ عدد
  • نخود و لوبیای پخته : هر کدام ۱ پیمانه
  • سبزی آش : ۲ پیمانه
  • نعنا داغ : به میزان لازم
  •  روغن زیتون : ۳ قاشق سوپ خوری
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم

 

طرز تهیه آش ترخینه  :

یک شب قبل نخود و لوبیا را خیس کرده و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخش برود.

سپس نخود و لوبیا را به همراه مقداری آب بگذارید تا بپزد، ترخینه ها را از قبل شسته و در آب گرم بخیسانید.

بعد از اینکه نخود و لوبیا خوب پخته شد ، سبزی خرد شده را بریزید و بگذارید بپزد. وقتی سبزی ها نیم پز شد، ترخینه ها را به آن اضافه کنید.

در اینجا یک قاشق روغن به آن اضافه کنید.حالا نخود و لوبیای پخته را اضافه کنید، سپس به مقدار لازم نمک بزنید و روی حرارت بگذارید تا آرام بپزد.

برای تزیین آش پیاز را نگینی خرد کنید و با زردچوبه و نعنا تفت دهید و با سلیقه خودتون روی آش بریزید و تزیین کنید.


نکاتی درباره طرز تهیه آش ترخینه:

  • سبزی آش ترخینه شامل تره ،گشنیز ، جعفری ، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • شما میتوانید برای خوش رنگ تر شدن و خوشمزه تر شدن آش به آن زردچوبه، فلفل و گردو اضافه کنید.
  • اضافه کردن مقداری قرقروت برای ترش کردن طعم آش مناسب است.
  • برای بهتر شدن طعم آش ، سبزی آن را بیشتر کنید.
  • آش را همواره با حرارت ملایم بپزید تا خوب جا بیفتد و خوشمزه تر شود.
  • برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس آبکشی کنید و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند و کمی تیره تر شود.


خواص ترخینه:

  • مصرف ترخینه از بروز سرماخوردگی پیشگیری میکند.
  • ترخینه موجب تقویت حافظه شده و از بروز آلزایمر جلوگیری میکند.
  •  خواص پروبیوتیک موجود در ترخینه از تکثیر میکروب ها در دستگاه گوارش جلوگیری میکند.
  • ترخینه دندان ها و استخوان ها راتقویت کرده  و از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
  • مصرف ترخینه موجب بهبود عملکرد سیستم بدن شده عضلات را تقویت میکند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.