آش ترخینه یکی از غذاهای اصیل و سنتی استان کرمانشاه است و طرفداران زیادی هم دارد. این آش اغلب در فصل سرد سال تهیه میشود و به خاطر داشتن ترخینه، حبوات و سبزیجات تازه بسیار مقوی و خوشمزه میباشد.
مواد لازم برای آش ترخینه :
- ترخینه : ۵ تا ۶ عدد
- پیاز : ۱ عدد
- نخود و لوبیای پخته : هر کدام ۱ پیمانه
- سبزی آش : ۲ پیمانه
- نعنا داغ : به میزان لازم
- روغن زیتون : ۳ قاشق سوپ خوری
- زردچوبه : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
طرز تهیه آش ترخینه :
یک شب قبل نخود و لوبیا را خیس کرده و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخش برود.
سپس نخود و لوبیا را به همراه مقداری آب بگذارید تا بپزد، ترخینه ها را از قبل شسته و در آب گرم بخیسانید.
بعد از اینکه نخود و لوبیا خوب پخته شد ، سبزی خرد شده را بریزید و بگذارید بپزد. وقتی سبزی ها نیم پز شد، ترخینه ها را به آن اضافه کنید.
در اینجا یک قاشق روغن به آن اضافه کنید.حالا نخود و لوبیای پخته را اضافه کنید، سپس به مقدار لازم نمک بزنید و روی حرارت بگذارید تا آرام بپزد.
برای تزیین آش پیاز را نگینی خرد کنید و با زردچوبه و نعنا تفت دهید و با سلیقه خودتون روی آش بریزید و تزیین کنید.
نکاتی درباره طرز تهیه آش ترخینه:
- سبزی آش ترخینه شامل تره ،گشنیز ، جعفری ، اسفناج یا برگ چغندر است.
- شما میتوانید برای خوش رنگ تر شدن و خوشمزه تر شدن آش به آن زردچوبه، فلفل و گردو اضافه کنید.
- اضافه کردن مقداری قرقروت برای ترش کردن طعم آش مناسب است.
- برای بهتر شدن طعم آش ، سبزی آن را بیشتر کنید.
- آش را همواره با حرارت ملایم بپزید تا خوب جا بیفتد و خوشمزه تر شود.
- برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس آبکشی کنید و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند و کمی تیره تر شود.
خواص ترخینه:
- مصرف ترخینه از بروز سرماخوردگی پیشگیری میکند.
- ترخینه موجب تقویت حافظه شده و از بروز آلزایمر جلوگیری میکند.
- خواص پروبیوتیک موجود در ترخینه از تکثیر میکروب ها در دستگاه گوارش جلوگیری میکند.
- ترخینه دندان ها و استخوان ها راتقویت کرده و از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
- مصرف ترخینه موجب بهبود عملکرد سیستم بدن شده عضلات را تقویت میکند.