خواص دارویی شربت بهارنارنج
بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنیهای فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد.
بابل در اردیبهشت ماه، با رایحهٔ سحرانگیز بهار نارنج، هر رهگذری را سرمست میکند به نحوی که شهر بابل، را شهرِ بهارنارنج مینامند.
طرز تهیه :
شکر-آب-عرق بهارنارنج را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد .
حدوداً ده دقیقه به قوام آمدن شربت مانده ، آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید تا ده دقیقه بجوشد و قوام آید(کمی رقیق تراز شربت مربا باشد)سپس از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن سروکنید. شربت بهار نارنج را بهتراست در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.
خواص شربت بهارنارنج
۱ -بهار نارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است.
۲- سردردهای عصبی ومیگرنی را کاهش می دهد.
۳ - بهارنارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است وتپش نامنظم قلب ، تشویش و اضطراب را از بین می برد.
۴ -برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه می کنند.
۵ - اگر مشکل کمخوابی یا بیخوابی دارید، حتماً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج بنوشید.
۶ -اشتها آور و ضد سرفه است.
۷ - ۱۰۰سی سی عرق بهار نارنج برابر است با یک قرص mg 5 دیازپام در۱۰۰ سی سی آب بصورت خوراکی .
منبع: دکتر ساینا