لَوَنگی مرغ یکی از خوراک های سنتی آستارا است که محبوبیت زیادی در بین مردم این شهر دارد، این غذا با مرغ، گردو و رب آلوچه درست میشود و طعم بی نظیری دارد و به یک بار امتحان کردنش می ارزد.
مواد لازم لَوَنگی مرغ :
طرز تهیه لونگی مرغ :
برای تهیه این غذا مرغ را پاک کرده ، شسته و بگذارید تا آبش برود، سپس همه جای آن را با رب آلوجه مزه دار کنید.
یک عدد لیمو ترش را برش های ورقه ای نازک بزنید و را داخل شکم مرغ قرار دهید، مرغ را برای یک شب در یخچال بگذارید تا خوب طعم بگیرد.
پیاز را پوست گرفته و رنده کنید سپس در حدی که آبش تبخیر شود تفت دهید، گردو را کوبیده و به همراه پیاز کمی تفت دهید سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
رب آلوچه را به اندازه 2 تا 3 قاشق غذاخوری (بستگی به ترش بودن رب دارد) همراه نمک، فلفل و دارچین به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا به صورت خمیر درآید.
لیموها را از شکم مرغ خارج کرده و کمی نمک می مالیم و درون آن را با مواد آماده پر می کنیم، در ادامه شکم مرغ را با نخ و سوزن میدوزیم و پاهای مرغ را هم می بندیم تا مایه از داخل شکم مرغ بیرون نریزد.
قابلمه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود سس مرغ را داخل آن بگذارید و با حرارت کم همه جای آن را خوب سرخ کنید.
پوست گوجه فرنگی ها را می گیریم و خرد می کنیم و سپس در ظرف مرغ می ریزیم تا مرغ با آن دم بکشد.وقتی که مرغ نیم پز شد آن را با حرارت متوسط در فر میگذاریم تا رنگ آن قهوه ای شود و بپزد. سپس آن را خارج کرده و در ظرف مناسب قرار میدهیم.
نکات مهم درباره طرز تهیه لَوَنگی مرغ: