- برنج :4 پیمانه
- گوشت ران گوسفندی :400 گرم
- پیاز ریز خرد شده :1 عدد بزرگ
- لوبیا سبز خرد شده :500 گرم
- رب گوجه فرنگی :2 قاشق غذا خوری
- زرد چوبه :1 ق مربا خوری
- دارچین :1 ق مربا خوری
- پودر کاری :1 قاشق مربا خوری
- پودر زعفران :1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه :1 قاشق چایخوری
- نمک :به مقدار لازم
- روغن :به مقدار لازم
- کره یا زوغن حیوانی :به اندازه لازم
چه موادی برای لوبیا پلو لازم داریم ؟
ابتدا قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن در آن میریزیم تا داغ شود. سپس پیاز را داخل آن میریزیم و با کمی نمک تفت میدهیم . بعد از اینکه پیاز ها آب انداخت زرد چوبه را داخل آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا پیاز ها سرخ شوند.در پیاز سرخ شده گوشت تکه ای و ریز شده را میریزیم و تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود.
بعد رب گوجه فرنگی را به همراه پودر کاری و نصف دارچین گفته شده داخل گوشت ها می ریزیم و کاملا هم میزینم.
نیم لیتر آب داخل مواد گوشت و پیاز سرخ شده میریزیم و اجازه میدهیم تا گوشت ها بپزند. در این فاصله لوبیا ها را در ظرف دیگر و با کمی روغن تفت میدهیم و در آب گوشتی که به جوش آمد اضافه میکنیم .حرارت آن را کم میکنیم تا به آرامی مواد کنار هم بپزند و آب آن تبخیر نشود.در 10 دقیقه آخر پخت نمک و نصف پودر زعفران را هم داخل مواد لوبیا پلو میریزیم .
و وقتی گوشت کاملا پخت و آب آن تبخیر شد آن را از روی حرارت بر میداریم.تاکمی سرد تر شود.
در این فاصله برنج از قبل شسته شده و خیس خورده را آبکش میکنیم . سعی کنید برنج را زنده تر بردارید تا هنگام اضافه شدن با مواد خمیر نشود.
لوبیا پلو با سالاد شیرازی طعمی فوق العاده از استان فارس
ته قابلمه ای که میخواهیم لوبیا پلو را در آن دم کنیم مقداری روغن و زعفران دم کرده میریزیم و با ته دیگ سیب زمینی کف قابلمه را پر میکنیم . سپس مقداری از برنج را با کف گیر داخل قابلمه میریزیم و بعد یک لایه از مواد لوبیا که هیچ آبی ندارد روی برنج میریزیم و کاملا مخلوط میکنیم تا برنج سفیدی داخل قابلمه نداشته باشیم و این لایه ها را تا آخر ادامه میدهیم .
از باقی مانده دارچین هم میتوانید برای لای برنج ها استفاده کنید.در آخر هم چند سوراخ با ته قاشق داخل برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی به بالای برنج کشیده شود.از دم کنی هم برای در قابلمه استفاده کنید تا برنج بعد از بخار کردن نرم نشود.
درست کردن لوبیا پلو خوشمزه شیرازی
بعد از اینکه برنج پخت میتوانید مقداری کره ذوب شده و یا روغن حیوانی داغ شده روی آن بکشید.
طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی
لوبیا پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
لوبیا پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .طرز تهیه دو مدل پلوی خوشمزه+ روش درست کردن کوکی یلدایی
طرز تهیه 3 نوع کباب خوشمزه
مرحله به مرحله درست کردن “آش دوغ” اردبیلی خوش طعم
تست سالم بودن بیکینگ پودر با ۲ روش ساده
منبع: نمناک