طرز تهیه “مرغ ترش” گیلانی ساده اما خوشمزه

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش:

  • مرغ :نصف یک عدد
  • تخم مرغ :  2 عدد
  • جعفری و گشنیز :500 گرم
  • لپه :1 پیمانه
  • آبلیمو :به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم 

پخت مرغ ترشمرغ ترش

طرز تهیه مرغ ترش:

لپه را بشویید و یکی دو ساعت از قبل خیس دهید سپس با مرغ و مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بپزند. سبزی ها را خیلی ریز خرد کنید و داخل مقداری روغن سرخ کنید.

بعد از پخت مرغ و لپه ، سبزی سرخ شده و آبلیمو را به آن اضافه کنید . تخم مرغ ها را هم بزنید تا یکدست شوند.

در 10 دقیقه آخر پخت به مخلوط مرغ اضافه کنید . بعد حرارت را خاموش کنید و مرغ را کنار برنج سرو کنید.

مرغ ترش
 

نکاتی در خصوص طعم بهتر مرغ ترش:

  1. سبزی را به گونه ای اضافه کنید که مقدار گشنیز آن از بقیه بیشتر باشد. بقیه سبزی ها را به میزان یکسان می توانید اضافه کنید.
  2. دقت داشته باشید که نعناع را در حد چند برگ اضافه کنید زیرا مقدار زیاد نعناع باعث تلخ شدن خورش می شود.
  3. در محدوده گیلان  نوعی سبزی به نام خلواش وجود دارد که به جای نعناع از آن استفاده می کنند. اگر به این نوع سبزی دسترسی دارید می توانید از آن به جای نعناع استفاده کنید.
  4. لپه را از قبل به مدت 5 الی 6 ساعت در آب بخیسانید و مرتب آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود و از طرفی زودتر بپزد.
  5. در این دستور پخت مرغ ترش گیلانی توجه کنید که تخم مرغ ها آب خورش را می کشد. از آنجا که خورش نباید آبکی باشد، قبل از اضافه کردن تخم مرغ آب غذا را به اندازه کنید.
  6. زمان تفت دادن سبزی و سیر بسیار مختصر است و برای طعم بهتر این زمان را رعایت کنید.
  7. یک ساعت حداقل زمان پخت خورشته اگر بیشتر شد خورشت بیشتر جا میفته و خوشمزه تر میشه...
  8. حتما پنج دقیقه اخر پخت خورشت طعمش رو بچشید بعد شکر اضافه کنید چون آلوی خورشتی یه کم مقدار خورشت رو شیرین میکنه.
  9. میتونید مقدار کمی هم زعفرون برای خوش طعم تر شدن خورش اضافه کنید .

نکات تکمیلی در مورد مرغ ترش

مرغ ترش جزو غذای محلی - مازندرانی میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
مرغ ترش را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .


۷ نکته برای خوشمزه‌تر شدن پیتزاهای خانگی
طرز تهیه سوپ جو قرمز مجلسی و رستورانی
کیک گوگلوپف با طعم پرتقال یا با تلفظ فرانسوی کیک کوگلوف با طعم پرتقال
کیک پوند با طعم چای
طرز تهیه باسلوق

منبع: نمناک

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.