طرز تهیه دو نوع خاگینه خوشمزه در ۵ دقیقه

خاگینه یکی از خوراک های خوشمزه ایرانی است که  ماده اصلی آن تخم مرغ است، جالب است بدانید نام این غذا  از خاگ به معنی تخم مرغ گرفته شده است. این غذا دستور بسیار ساده ای داشته و به روشهای متفاوتی تهیه میشود. در این مطلب قصد داریم  خاگینه تبریزی و خاگینه عسلی را به شما آموزش دهیم پس با ما همراه باشید.


طرز تهیه خاگینه عسلی


خاگینه با شیره انگور


مواد لازم برای تهیه خاگینه عسلی:

  • شیر: 4 قاشق غذا خوری
  • شکر: 2 قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • آرد: 5 قاشق غذا خوری
  • عسل : به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • وانیل: نصف قاشق چای خوری
  • بکینگ پودر: 1 قاشق چای خوری

  

دستور تهیه خاگینه عسلی:

ابتدا تخم مرغ ها را در کاسه بزرگی بشکنید و کمی بزنید تا از حالت لختی دربیاید ، شکر را افزوده و بازهم هم بزنید.
در ادامه شیر را بریزید و کمی مخلوط کنید، در ادامه آرد را به مواد اضافه کرده و  مخلوط کنید.
در آخر هم بکینگ پودر را به همراه وانیل به کاسه اضافه کنید و مجددا مواد را خوب هم بزنید تا یکنواخت شود.

حالا تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا گرم شود ، سپس مایه خاگینه را در تابه بریزید و بگذارید یک طرف آن سرخ شود. سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.

بعد از سرخ شدن خاگینه، آن را در یک ظرف مناسب بریزید و سپس روی خاگینه ها عسل بمالید و سرو کنید.

نکات مهم درباره طرز تهیه خاگینه:

  • برای تهیه خاگینه با شیره انگور، بعد از آماده شدن خاگینه، شیره انگور را با قاشق بر روی خاگینه ریخته و نوش جان نمایید.
  • در تهیه خاگینه از شیره انگور نیز می توانید استفاده نمایید که طعمی متفاوت برای شما به ارمغان می آورد.

خواص عسل:

  • کمک به بهبود خواب
  •  رفع شوره سر
  •  خاصیت عسل برای خراش‌ها و سوختگی‌ها
  • کمک به رفع تبخال
  •  بازیابی رطوبت پوست
  • تقویت انرژی بدن
  •  تقویت حافظه
  • درمان آکنه
  •  کمک به کاهش سرفه



طرز تهیه خاگینه تبریزی

طرز تهیه خاگینه تبریزی


مواد لازم برای تهیه خاگینه تبریزی:

  • گردو خرد شده: 6 عدد
  • شکر: 2 پیمانه
  • گلاب: نصف پیمانه
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • ماست: 1 قاشق غذا خوری
  • آرد: 1 قاشق غذا خوری
  • بکینگ پودر: نصف قاشق چای خوری
  • پودر دارچین: 1 قاشق مربا خوری
  • پودر گل محمدی: 1 قاشق مربا خوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • زعفران آب کرده: به میزان لازم
  • پودر هل: 1 قاشق مربا خوری


طرز  تهیه خاگینه تبریزی:

تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و کمی بزنید تا باز شود سپس وانیل را افزوده و مجدد مخلوط کنید.

در ادامه ماست را افزوده و بزنید، سپس آرد و بکینگ پودر را هم اضافه کنید و مجدد بزنید تا یکنواخت شود.

تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود ، حالا مایه خاگینه را به تابه اضافه کنید و آن را در تابه پخش کنید و صبر کنید تا یک طرف آن سرخ شود. 

بعد از اینکه یک طرف خاگینه خوب سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. 

در مرحله بعدی پودر هل، پودر دارچین و پودر گل محمدی را بر روی خاگینه بپاشید سپس گردوهای خرد شده را در وسط آن بریزید و رول کنید. برای نگه داشتن رول از خلال دندان استفاده کنید.

برای تهیه شربت خاگینه یک قابلمه را انتخاب کنید و دو پیمانه آب به آن اضافه کنید و همچنین 2 پیمانه شکر و یک قاشق غذا خوری زعفران آب کرده، سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا شکر به طور کامل در آب حل شود و مقداری غلیظ شود. سپس آن را از اجاق گاز پایین بیاورید و بگذارید تا خنک شود.

در نهایت شربت را بر روی خاگینه رول شده بریزید و میل نمایید. در صورت تمایل می توانید رول ها را با چاقو به تعداد مساوی برش دهید تا زیبا تر شود.


نکات مهم برای طرز تهیه خاگینه:

  • ماستی که برای خاگینه استفاده میکنید نباید شل باشد چون باعث میشود آرد بیشتری مصرف شود که این کار باعث سفت شدن خاگینه میشود.
  • بعد از سرخ شدن خاگینه، در تابه را بگذارید  و به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا مقداری خاگینه نرم شود و بتوان آن را به راحتی رول کرد.
  •  در هنگام پختن خاگینه، اگر وسط خمیر پف کرد با یک چنگال آن را سوراخ کنید تا هوای زیر آن خارج شده و سطح خاگینه به طور یکنواخت سرخ شود.
  • دقت کنید حتما شربت سرد و خاگینه حتما داغ باشد تا شربت کاملا جذب خاگینه شود. اگر هر دو داغ باشند، خاگینه له می‌شود و اگر هر دو سرد باشند شربت جذب خاگینه نمی‌شود.
  •  شربت را آرام آرام بریزید چون اگر یکدفعه بریزید خاگینه خمیر میشود و شربت به همه جای خاگینه نمیرسد.
  • تابه ای که برای پخت خاگینه انتخاب میکنید کوچک نباشد چون خاگینه مغز پخت نمیشود.


آموزش طرز تهیه سالاد فصل و انواع سس سالاد فصل

طرز تهیه چند نوع غذای ساده و آسان مخصوص شام
مادلین ؛ شیرینی صدفی فرانسوی
چگونه فلافل خوشمزه درست کنیم ؟ چه راه کاری دارد
طرز تهیه سالاد فتوش با طعم اصلی این سالاد لبنانی خوشمزه



نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.