طرز تهیه “خورشت کرفس” با نکات تکمیلی و خوب آن

مواد لازم خورشت کرفس خوشمزه و دلچسپ

  • گوشت خورشتی :400 گرم
  • ساقه کرفس خرد شده :1 عددبزرگ
  • پیاز نگینی خرد شده :1 عدد بزرگ
  • نعناع و جعفری :400 گرم
  • آبغوره :نصف لیوان
  • زرد چوبه :1 قاشق مربا خوری
  • نمک ، فلفل قرمز :به میزان دلخواه
  • آب  :2 لیتر

مواد-لازم-خورشت-کرفس

  

 

مواد لازم خورش کرفس

طرز تهیه کامل خورشت کرفس خوشمزه و جا افتاده

  1.  انگشت خرد کنید و در مقداری روغن تفت بدید. برگ های کرفس رو به همراه نعنا و جعفری خرد میکنیم و به همراه ساقه ها تفت بدید.
  2. در ظرف دیگه ای پیاز رو نگینی خرد کنید و در مقداری روغن با زردچوبه تفت بدید.
  3. بعد از اینکه پیاز کمی سبک شد گوشت ها رو اضافه کنید و کمی فلفل سیاه بزنید. به تفت دادن ادامه بدید تا رنگ گوشتها تغییر کنه.
  4. کرفس و سبزی تفت داده شده رو به گوشت اضافه کنید و حدود 2-3 لیوان آب بریزید و شعله رو کم کنید و اجازه بدید حدود 2 ساعت به آرامی بپزه. نیم ساعت آخر پخت نمک رو اضافه کنید.
  5. چاشنی آبلیمو یا آبغوره یا ترکیب هر دو رو در آخر پخت خورشت اضافه کنید.

سبزی های خورشت

این خورشت سبزی اصلیش همون کرفس هست که از برگهاش هم استفاده میشه. ولی برای طعم بهتر خورشت، از نصبت 1 به 3 نعنا و جعفری هم استفاده میشه. که همه سبزی ها رو خرد میکنیم و در روغن سرخ میکنیم. اگه بخواید سبزی این خورشت رو آماده توی فریزر داشته باشید میتونید به نسبت درست تهیه کنید و سرخ کنید و در فریزر نگهداری کنید. دقت داشته باشید که مقدار بیشتر نعنا باعث میشه خورشتتون به تلخی بزنه.

خورشت کرفس بدون نعنا جعفری رو چطور درست کنیم؟

یکی از کارهایی که باعث میشه این خورشت خیلی خوشمزه تر بشه، اضافه کردن سبزی قورمه به جای نعنا و جعفری هست که طعمش رو عالی میکنه.

همچنین میتونید فقط از خود کرفس و برگهای کرفس استفاده کنید یا حتی از برگ های کرفس هم استفاده نکنید و تنها ساقه های کرفس رو در خورشت بریزید و مراحل اضافه کردن سبزی های دیگه رو حذف کنید و به جاش مقداری رب گوجه تفت داده شده به خورشت اضافه کنید.

 

طرز تهیه خورش کرفس فوق العاده خوشمزه

بعد از این مراحل سبزی خورشت را که شامل نعناع و جعفری است اضافه میکنیم و به همراه گوشت و پیاز سرخ میکنیم .

تا رنگ سبزی به سیاهی برود ولی نسوزد. در انتهای تفت سبزی ها کرفس خرد شده را اضافه کنید و یک تفت کوچک به آن بدهید . ولی اگر گوشت شما دیرپز بود حتما کرفس را جداگانه در ظرف دیگری تفت دهید تا هنگام پختن زیاد گوشت کرفس ها لح نشوند و حالت اولیه خود را از دست ندهند.

 

راز خوشمزگی خورشت کرفس

بعد از تفت کرفس ها به خورشت حدود 2 لیتر آب اضافه میکنیم .تا همه مواد در کنار هم در زمان مناسب بپزند. در 20 دقیقه آخر هم آبغوره و نمک را به خورشت اضافه کنید تا غذای شما طعم و مزه ی خوبی بدهد.

دقت کنید که آبغوره غذا را زودتر از این زمان اضافه نکنید چون باعث سفتی گوشت میشود.

 

تصویر نهایی از پخت خورشت کرفس

 نکاتی ریز در خوشمزه تر کردن خورشت کرفس :

  1. اگر بخواهید در خورشت از گوشت گوسفندی استفاده کنید باید از همان ابتدای پخت همه مواد را با همراه گوشت تفت دهید. چون گوشت گوسفند زود پز است.
  2. بجای آبغوره یا آب نارنج میتوانید از لیموعمانی برای مزه دار کردن خورش استفاده کنید.برای این کار دو یا سه عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و نیم ساعت قبل از پایان  پخت داخل خورش بیندازید.
  3. برای جا افتادن و خوشمزه تر شدن خورشت باید حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
  4. برای لذیذ تر شدن خورش کرفس میتوانید از استاک استفاده کنید.
  5. برای اینکه رنگ و طعم جعفری از بین نرود بهتر است در اواخر پخت آن را به خورشت اضافه کنید.در ضمن جعفری را نباید زیاد سرخ کنید چون طعم و بو و خاصیتش را از دست می دهد.
  6.  از گوشت مرغ هم می توانید برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید.
  7. بر حسب سلیقه تان در خورشت کرفس میتوانید از لوبیا چیتی هم استفاده کنید.
  8. خوشمزه شدن خورشت کرفس به نازکی و جوانی ساقه های کرفس است.
  9.  استفاده از نعنا و جعفری در خورشت کرفس طعم بی نظیری به این خورشت میدهد و طعم آن را همه پسند میکند.
  10. بجای لیمو عمانی که ممکن است مزه تلخی به خورشت بدهد استفاده از آب لیموی تازه اولویت بیشتری دارد.
  11.  برگ های کرفس را با کره تفت دهید تا عطر و طعم خورشت شما  فوق العاده ای شود.
  12. سبزیجات استفاده شده در خورشت کرفس نیازی به سرخ شدن ندارند و تنها تفت دادن آن ها کافیست.
  13.  توجه داشته باشید که گوشت گوساله و سبزیجات نباید همزمان به خورشت اضافه شوند. زیرا گوشت برای کامل پخته شدن به زمان زیادتری نیاز دارد.
  14.  اضافه کردن آب گوشت می تواند طعم خورشت کرفس شما را چند برابر کند.
  15. زردچوبه و زعفران جزو ادویه های مهم و اصلی این خورشت هستند.
  16. برای اینکه خورشت شما ترش نشود بهتر است موقع اضافه کردن آب لیمو آن را کم کم به خورشت اضافه کنید.
  17. خورشت کرفس هر چه قدر زمان زیادی بپزد جا افتاده تر میشود.
  18. اگر سبزی های این خورشت پس از شستن  به طور کامل خشک نشوند در هنگام پخت له می شوند.
  19.  برای خوش طعم کردن خورش میتوانید یک تکه گوشت چربی دار داخل آن بریزید.
  20. اگر بخواهید از رب در خورشت کرفس استفاده کنید باید بعد از سرخ شدن گوشت رب را به آن اضافه کنید.
  21. در هنگام خرد کردن ساقه های کرفس نخ ها را از بالای آن بکشید و خارج کنید.
  22. برگ های ظریف کرفس را خرد کنید و در خورشت استفاده کنید.
  23. در سبزی خورشت کرفس به اندازه نصف جعفری یا کمتر ،نعنا بزنید .سبزی ها را ریز خرد و سرخ کنید وساقه های نعنا را در سبزی خرد نکنید.
  24. .سعی کنید همیشه خورشت را با مقدار مشخصی اب بپزید تا کم یا زیاد نباشد. اگر آب خورش کم شد مقداری اب جوش داخل آن بریزید.
  25. از کنگر و ریواس هم برای خوشمزه تر کردن خورشت کرفس میتوانید استفاده کنید. به این شکل که کنگر را مانند کرفس به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و کمی تفت دهید و با بقیه مواد مخلوط کنید.

نکات تکمیلی در مورد خورشت کرفس

خورشت کرفس جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
خورشت کرفس را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 3 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه سالاد سبزیجات کبابی
طرز تهیه اشکنه
پیازترشی
طرز تهیه نان شیرمال
طرز تهیه کمپوت انبه خانگی خوش طعم و خوشمزه

منبع :  cookeri

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.