طرز تهیه کباب تابه ای

از بهترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی، انواع کباب ها هستند. کباب دیگی یا کباب تابه ای از جمله این کباب ها، و غذای مخصوص و بسیار خوشمزه و پر طرفدار بین عشایر ایل سنگسری است که به طور سنتی آن را با آتش هیزم پخت می کردند. طرز تهیه کباب تابه ای و کباب دیگی سنگسری به این صورت است که مقدار زیادی گوشت را در دیگ مسی که درب آن محکم بسته می شود می ریزند و به همان مقدار گوشت، برنج را نیز در دیگ ریخته و آب و نمک و روغن و چاشنی ها را به مقدار لازم اضافه می کنند. سپس در دیگ را محکم بسته و در دل آتش بزرگی که از قبل روشن شده و بعد از مدتی سوختن تبدیل به خاکستر و ذغال روشن شده است، قرار می دهند و دیگ را در خاکستر آتش دفن می کنند تا محتویات آن به خوبی پخته و آماده سرو شود. ترکیب جذاب گوشت به همراه صیفی جاتی چون گوجه و پیاز این غذا را نسبت به سایر غذاهای ایرانی جذاب تر کرده است.

کباب تابه ای خوشمزه

 

مواد لازم برای کباب تابه ای

  • 100 گرم گوشت چرخ کرده به ازای هر نفر
  • یک چهارم یک عدد پیاز برای هر نفر
  • 1عدد گوجه کوچک برای هر نفر
  • یک چهارم یک عدد تخم مرغ برای هر نفر
  • زرد چوبه به میزان لازم
  • 1 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی برای هر نفر
  • جعفری تازه به میزان لازم
  • نمک و فلفل به مقدار کافی
  • روغن به مقدار کافی

 

طرز تهیه کباب تابه ای به صورت گام به گام

ابتدا یک کاسه مناسب و جا دار انتخاب می کنیم و گوشت چرخ کرده را داخل کاسه می ریزیم. در مرحله بعد پیاز را به صورت جداگانه در یک ظرف دیگر با رنده ریز رنده می کنیم و پس از اینکه آبش را با دست گرفتیم به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.

مواد را به خوبی ورز می دهیم ، تا یکدست و منسجم شوند. مایه کباب را باید مانند کباب کوبیده خوب ورز دهیم تا در پایان کباب بهتری داشته باشیم. یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و در حدی که فقط چرب شود چند قطره روغن داخل تابه می ریزیم.

مایه کباب را با دست درون تابه می ریزیم و به صورت یکسان با فشار کف دست تخت می کنیم. حرارت زیر تابه باید ملایم باشد. درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم آب موجود در گوشت تبخیر شود سپس مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم.

اجازه می دهیم گوشت کمی خودش را بگیرد سپس آنرا به صورت طولی مانند کباب کوبیده برش می زنیم. حرارت زیر تابه را ملایم تر می کنیم و به سراغ تهیه سس می رویم. برای تهیه سس، رب گوجه فرنگی و نصف لیوان آب را داخل یک تابه کوچک می ریزیم.

سپس مقداری زردچوبه ، نمک و فلفل اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مقداری از آب موجود در تابه تبخیر شود و سس غلظت کافی را به دست بیاورد. پس از اینکه سس آماده شد ، کباب ها را بر می گردانیم تا سمت دیگر کباب ها هم سرخ شود.

سپس سس را روی کباب ها می ریزیم. در این مرحله گوجه فرنگی ها را از وسط نصف می کنیم و درون تابه قرار می دهیم تا با آماده شدن کباب تابه ای ، گوجه فرنگی ها نیز کاملا نرم شوند. پس از اینکه کباب آماده شد آن را به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.

اینکه مایه گوشت را بصورت یک تکه ته تابه بیاندازیم و یا کباب ها را دانه دانه در کف دست شکل دهیم و درون تابه قرار دهیم تفاوتی در طعم آن ندارد. می توانید از هر دو روش برای تهیه کباب تابه ای استفاده نمایید. این موضوع کاملا سلیقه ای است.

در انتهای کار و برای رنگ آمیزی بهتر می توانید از مقداری سیب زمینی سرخ شده در کنار دیس کباب تابه ای استفاده نمایید.

ترفندهایی برای خوشمزه تر شدن کباب تابه ای:

  1. بهتر است از مخلوط گوشت گوساله و گوشت گوسفند برای تهیه کباب تابه ای استفاده کنید.
  2. دقت کنید اگر چربی گوشت بیش ازاندازه باشد ،هنگام پخت اندازه و سایز کباب تابه ای تغییر میکند و کباب تابه ای جمع میشود.
  3. هر چه مقدار گوشت گوسفندی کباب ها بیشتر باشد، کباب تابه خوشمزه تر خواهد شد.
  4. برای لذیذتر شدن کباب تابه ای مقداری گلپر هم به آن اضافه کنید تا طعم متفاوت تری از کباب را امتحان کنید .
  5. برای معطر کردن کباب یک قالب کره را روی آن خرد کنید.
  6. هرگز از تخم مرغ در کباب تابه ای استفاده نکنید. چون باعث سفت شدن کباب می شود.
  7. کباب هارا با حرارت بسیار کم بپزید تا مغز پخت شوند.
  8. در صورت رقیق شدن مایه کبابتان مقداری آرد نخود چی و یا آرد سیب زمینی به آن اضافه کنید.
  9. آب پیاز را پس از رنده کردن حتما بگیرید.
  10. روغن را حتما داغ کنید تا کباب ها هنگام سرخ شدن وا نروند.

 

تست سالم بودن بیکینگ پودر با ۲ روش ساده
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
طرز تهیه کیک هلو با طعم و مزه ایده آل
طرز تهیه کباب تابه ای
طرز تهیه “خوراک جغور بغور”
طرز تهیه ترشی انبه

منبع: hamechiz95

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.