طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که اغلب در مراسم ها و مهمانی ها تهیه و سرو میشود. درست کردن این غذا کار سختی نیست فقط کافی است مراحل زیر را به خوبی انجام داده و به نکات ذکر شده توجه کنید تا یک زرشک پلوی مجلسی و عالی درست کنید.

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو  با مرغ:

  • مرغ خرد شده: ٥یا ٦ تکه
  • برنج: ٤ الی ٥ پیمانه
  •  پیاز خرد شده : یک عدد  
  • رب : یک قاشق غذا خوری پر
  • زرشک:  یک لیوان پلوپزی
  • خلال بادام و خلال پسته: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل:  به مقدار لازم
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران: یه هشتم قاشق چای خوری


طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی:

برای درست کردن زرشک پلو با مرغ ابتدا برنج را شسته و یکی دو ساعت در آب بخیسانید.

مرغ را شسته و آن را به تکه های کوچک تر تبدیل کنید و یا اینکه کلا از ران آماده برای این غذا استفاده کنید تا مجلسی تر باشد سپس بگذارید تا آبش برود.

تکه های مرغ را با نمک، فلفل . زردچوبه مزه دار کرده و در روغن خوب سرخ کنید تا کاملا برشته و خوشرنگ شود.

در این میان پیاز را به همراه کمی روغن در قابلمه مورد نظرکه قرار است مرغ ها را داخل ان بپزید تفت دهید.

بعد از اینکه پیاز طلایی شد به آن نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و مجدد تفت دهید، سپس رب و آبلیمو را اضافه کنید و چند ثانیه ای تفت بدید.

سسی رو که درست کردید از قابلمه خارج کنید و باز مرغها را درون همون قابلمه بچینید و سس را روی مرغها بریزید. از بغل مرغها سه تا چهار لیوان آب هم اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا به جوش بیاد. بعد شعله را کم کنید تا هم مرغ ها کاملا پخته شوند و هم آب خورشت بخار شه و تنها حدود یک لیوان سس در انتهای پخت باقی بماند.


نکاتی درباره طرز تهیه زرشک پلو با مرغ:

  • شکر را باید به زرشک در حال حرارت دیدن افزود زیرا هم باعث می‌شود زرشک‌ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا کند.
  • برای آنکه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید .
  • مرغ باید آبدار باشد، البته آب غلیظ شده. آب مرغ را باید در کاسه‌ای جدا از مرغ سرو کرد.
  • روغنی که برای سرخ کردن زرشک استفاده می‌کنید باید تازه باشد و البته کره برای این کار بهتر است.
  • زرشک را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشک شدنش می‌شود و هنگام خوردن به دندان‌ها می‌چسبد.

 خواص مرغ:

  • مرغ نوعی پروتئین با چربی پایین است و علاوه بر این که مدت زیادی شما را سیر نگه میدارد به کاهش وزن کمک میکند.
  • گوشت مرغ حاوی ویتامین B بوده و برای پیشگیری از آب مروارید مفید است.
  • ویتامین D موجود در گوشت مرغ به جذب کلسیم در بدن کمک کرده و موجب تراکم استخوان ها میشود.
  • فسفر موجود در مرغ موجب تقویت دندان و لثه میشود و مصرف آن برای سلامت دهان و دندان مفید است .


طرز تهیه فرنی بستنی
آموزش طرز تهیه سالاد فصل و انواع سس سالاد فصل
طرز تهیه چند نوع غذای ساده و آسان مخصوص شام
مادلین ؛ شیرینی صدفی فرانسوی
چگونه فلافل خوشمزه درست کنیم ؟ چه راه کاری دارد
طرز تهیه سالاد فتوش با طعم اصلی این سالاد لبنانی خوشمزه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.