فرنی یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که اغلب برای افطار در ماه رمضان تهیه و سرو میشود، در این مطلب قصد داریم یک فرنی متفاوت با طعم بستنی را به شما معرفی کنیم پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه فرنی بستنی:
- شیر: 700 میلی لیتر
- بستنی وانیلی: 150 گرم
- شکر: 1/2 پیمانه
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- وانیل خالص: 1/8 قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ: 4 عدد
- نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
- پودر ژلاتین: 1 قاشق غذاخوری سرصاف
طرز تهیه فرنی بستنی:
برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا نشاسته و شیر را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت هم بزنید تا نشاسته در شیر حل شود.
سپس نمک و شکر را افزوده و اجازه دهید تا آن ها هم در شیر حل شوند، در ادامه کره را هم بریزید و مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد و گلوله نشود.
بعد از اینکه مواد شروع به جوشیدن کرد شعله را خاموش کنید و هر از گاهی آن را هم بزنید تا رویه نبندد.
در این میان 4 عدد تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و زرده ها را به کاسه دیگری منتقل کنید.
هل و وانیل را به زرده ها افزوده و با همزن بزنید تا ماده ای کرم رنگ و کشدار درست شود.
مواد گرم فرنی بستنی را به تدریج و آرام به زرده ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایه یکدست و صافی حاصل شود.
مواد را دوباره در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا مایه فرنی بستنی گرم و غلیظ شود.
ژلاتین را در کاسه بریزید و 3 قاشق غذاخوری آب جوش روی آن بریزید و هم بزنید. مخلوط آب و ژلاتین را روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین کاملا در آب حل شود.
فرنی قوام آمده را از روی حرارت بردارید و بستنی و ژلاتین را به آن بیافزایید و فرنی بستنی را در ظرف یا قالب مورد نظر بریزید و در یخچال قرار دهید تا دسر خوشمزه و ساده به خوبی ببندد.
نکاتی برای طرز تهیه فرنی بستنی:
- برای طعم دار کردن فرنی بستنی می توان از انواع مواد مانند رنگ و اسانس و حتی میوه تازه و ژله و … استفاده کرد. این مواد را با مایه فرنی بستنی ترکیب کنید و بعد در قالب بریزید و در یخچال قرار دهید.
- زرده را هرگز به مواد گرم اضافه نکنید چون در این صورت ممکن است زرده پخته شود.
- مواد را بعد از اینکه ترکیب کرده و روی حرارت گذاشتید خوب هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد و ته نگیرد.
خواص بستنی :
- ویتامین B۶ موجود در بستنی موجب بهبود سوخت و ساز بدن میشود.
- خوردن بستنی احتمال شانس باردار شدن را بالا میبرد.
- خوردن بستنی در طول بارداری به رشد جنین کمک میکند و موجب رشد استخوان های جنین میشود.
- برای از بین بردن حالت تهوع در طول بارداری بستنی بخورید، بستنی برای از بین بردن حالت تهوع بسیار مفید است.
- بستنی حاوی مقدار زیادی پروتئین بوده و از این رو برای تقویت و ترمیم بافت های عضلات مفید است.
- بستنی دارای ویتامین A بوده و خوردن آن برای سلامت چشم بسیار موثر است.
- خوردن بستنی در دوران بارداری موجب رشد استخوان های جنین میشود
- ویتامین D موجود در بستنی در جذب کلسیم و مواد مغذی موجود در خوراکیها موثر است.