اشکنه برای همه ایرانیها، متولد هر دههای که باشند، یک غذای نوستالژی و یادآور دستپخت بینظیر مادربزرگهاست. در سالهای دورتر به محض اینکه هوا کمی سرد میشد مادرها و مادربزرگها دست به کار میشدند و یک اشکنه خوشمزه به سبک خودشان بار میگذاشتند تا اعضای خانواده کمی به معده به خاطر خوردن غذاهای سنگین استراحت بدهند و از طرف دیگر یک غذای گرم و نرم میل کنند. اصلا انگار اشکنه غذایی برای بشارت تغییر فصل بود. از این بین اشکنه تهرانیهای قدیمی، اشکنه شیرازی و اشکنه دامغانیها و اهالی خراسان جنوبی مشهورتر از بقیه است.
یک کیلو پیاز بنفش ریز رو پوست کنده و شسته و کاملا خشک میکنیم(اصلا نباید آب داشته باشن چون باعث میشه ترشی کپک بزنه) و بعد پیازها رو به همراه دو سه حبه سیر و یک عدد چغندر( لبوی خام)خورد شده داخل شیشه ریخته و روی اونها مقدار کافی سرکه سفید و بسته به مقدار پیازها نمک میریزیم.
ادامه مطلب ...
نان شیرمال یکی از نون های خوشمزه ایه که به روش های مختلف پخته میشه. نان شیرمال خانگی با هر دستوری باشه به چیز دیگه هس. این نون را می تونین در وعده صبحانه یا میان وعده میل کرده یا در ماه رمضان در وعده سحر و افطار سرو کنید. اگر نان شیرمالی با بافت بسیار نرم و پنبه ای میخواین با ما همراه باشید.
کمپوت انبه یکی از کمپوت های بسیار خوشمزه و خوش عطری است که طرفداران زیادی هم دارد ، همچنین انبه به دلیل فیبری که دارد قند خون را کنترل کرده و برای بیماران دیابتی بسیار مفید می باشد. این کمپوت خوشمزه و پر خواص را میتوانید به راحتی در منزل تهیه کرده و سرو نمایید.
برای درست کردن این مربای خوشمزه ابتدا انبه ها را شسته و پوست آن ها را بگیرید، سپس انبه ها را خرد کرده و در ظرفی بریزید.
شکر را افزوده و انبه را برای دو ساعت در فریزر بگذارید.
بعد ا ز این مدت زمان انبه را داخل شیشه ریخته و آن را داخل ظرفی که محتوی آب است قرار داده و روی شعله ملایم بگذارید.
بعد ۳۰ دقیقه که روی حرارت گذاشتید آن را بردارید و در شیشه را باز کنید.
دوباره درون آب و روی شعله قرار دهید. به مدت ۳۰ دقیقه، سپس آن را بردارید اجازه دهید تا خوب خنک و سرد شود سپس می توانید کمپوت خود را در یخچال نگهداری کنید.
مواد لازم :
طرز تهیه مربای انبه:
ابتدا شکر و آب را روی حرارت قرار داده و بگذارید بجوشد و قوام بیاید.
در این میان انبه ها را شسته و خرد کنید، سپس به شربت اضافه کرده و بعد از 10 دقیقه از روی حرارت بردارید.
بعد از اینکه مربا خنک شد آن را داخل شیشه ای تمیز و خشک بریزید و دربش را ببندید و در یخچال بگذارید.
نکات مهم درباره طرز تهیه مربای انبه: